Pizza Polenta

de elucubratiiculinare in Pizza, 27 Iun 2014 | 6510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g mălai
  • 1 litru apă
  • sare
  • 1 lingură ulei
  • 150 ml suc de roșii / sos de pizza
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 1/2 linguriță oregano uscat
  • 100 g mozzarella sau cașcaval
  • 200 g cârnați
  • 100 g ciuperci
  • 1 ceapă - opțional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Polenta:

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Se adaugă în ploaie mălaiul în momentul când apa clocotește și se amestecă bine cu un tel. Se lasă să fiarbă 7-10 minute în funcție de mălai.

Se unge cu ulei o formă de pizza cu diametrul de 30 cm.  Se poate tapeta chiar cu hârtie pergament pentru a se scoate mai ușor la servire. Se răstoarnă mămăliga în formă și se netezește cu o lingură. Se toarnă sosul de roșii peste mămăligă, presărăm busuiocul și oregano și aranjăm ciupercile tăiate felii, cârnații tăiați rondele și mozarella tăiată felii subțiri. Se dă în cuptorul preîncălzit la 200 grade C pentru 20-30 minute.

Servim imediat. Ceapa se curăță și se taie rondele și se aranjează pe farfurie servind cine dorește. Cantitățile date sunt pentru o pizza de persoană cu apetitul foarte mare ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Polenta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
"Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca